Munteanu îi aminteşte lui Năstase de lege: Trebuie să meargă la Primăria Chișinău și să-l aștepte pe Ion Ceban

Preşedintele USB, Valeriu Munteanu, îi aminteşte lui Andrei Năstase că este primar general în exercițiu al municipiului Chișinău şi trebuie să fie la muncă. 

"Andrei Năstase este primar general în exercițiu al municipiului Chișinău, ori în data de 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău i-a validat mandatul de primar al capitalei, iar ulterior, în data de 10 octombrie acesta s-a suspendat din această funcție pentru a continua campania electorală. Suspendarea este de drept, ori de luni, 4 noiembrie, acesta trebuie să fie la serviciu la primăria Chișinău.

Îi place sau nu acest lucru, Andrei Năstase trebuie să meargă la primăria Chișinău și să-l aștepte acolo pe Ion Ceban până ce judecătoria Chișinău îi va valida mandatul de primar, așa spune legea, așa spune cutuma și așa ne indică orice regulă a democrației.
Andrei Năstase, nu poate fi, în același timp primar general în exercițiu și ministru al Afacerilor Interne, iar dacă domnul Năstase nu va dori să se conformeze legii, atunci primul-ministru are obligația să rupă acest ghem de incompatibilități și frustrări", a precizat Munteanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Năstase a declarat că va respecta legea: "Voi respecta rigorile legii şi ce-mi impune aceasta voi face. Aştept să se producă ce stabileşte legea".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu