Munteanu despre fracţiunea deputaţilor neafiliaţi: Nici autorii nu cred în ea. Ceban: Munteanu e un titirez al liberalilor

Embed:

Fracţiunile parlamentare vor fi create în termen de zece zile de la constituirea Parlamentului. Proiectul de lege, propus de liberali şi adoptat, astăzi, în lectură finală de Legislativ, nu are caracter retroactiv. Prin urmare, fracţiunea deputaţilor neafiliaţi, recent creată, nu este vizată. Aceasta este recunoscută de PLDM şi PD, iar liberalii şi comuniştii o consideră ilegală.

"Această fracţiune, aşa-zisă fracţiune în care nici autorii nu cred, pentru că vin la microfoanele Parlamentului şi odată în cinci minute spun că sunt fracţiune, după aia grup. Fracţiunile pot fi formate în 10 zile şi punctum! Din punct de vedere legal, în Parlament există 4 fracţiuni: PLDM, PL, PD şi PCRM", a declarat deputatul PL Valeriu Munteanu.

"Nu o recunoaştem, pentru că a fost încălcată legislaţia. Legea care a fost adoptată astăzi e super", a opinat liderul PCRM Vladimir Voronin.

Deputaţii neafiliaţi susţin contrariul. Mai mult, ei spun că vor insista pentru un loc în Biroul Permanent.

"Înţeleg frustrările, dar lucrurile trebuie să fie conform legii. Domnul Munteanu face declaraţii şi la subiect şi nu la subiect, este un fel de titirez al liberalilor, căruia gura nu-i mai tace", a spus deputatul neafiliat Ion Ceban.

Fracţiunea deputaţilor neafiliaţi, condusă de Zinaida Greceanîi, este formată din şapte parlamentari care au părăsit Partidul Comuniştilor.

Publika.md aminteşte că proiectul liberalilor privind termenul de creare a fracţiunilor parlamentare a fost votat, astăzi, de Parlament, în lectură finală. Documentul prevede crearea fracţiunilor în termen de 10 zile de la constituirea Parlamentului. Proiectul de lege al liberalilor nu are caracter retroactiv.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu