Muncitorii care se supun celui mai mare risc de contagiune cu coronavirus

Pe măsură ce epidemia de coronavirus continuă să se răspândească, persoanele cu locuri de muncă care le pun în contact fizic cu multe altele au cel mai mare risc să se îmbolnăvească, arată o analiză The New York Times.

Jurnalistii, dentiștii, paramedicii şi personalul de ambulanţă, asistentele medicale, însoţitorii de zbor, îngrijitorii personali, poliştii şi pompierii, educatorii, învăţătorii şi profesorii, precum şi angajaţii din saloanele de înfrumuseţare, casierii şi ospătarii sunt angajaţii aflaţi în prima linie. De pe listă nu lipsesc nici avocaţii sau gunoierii.

PERSONALUL MEDICAL, ÎN PRIMA LINIE

Personalul sanitar se confruntă cu cel mai mare risc de contagiune cu COVID-19. Vorbim despre medici, asistente, dentişti, paramedici, tehnicieni medicali de urgenţă, dar şi personalul de laborator care colectează şi manipulează probe de la suspecţi sau pacienţi. Lucrătorii din morgă care realizează autopsii sunt de asemenea ameninţaţi. Aceşti muncitori se pot confrunta zilnic cu boli şi infecţii şi, de obicei, lucrează în imediată apropiere unul cu celălalt şi cu pacienţii lor. O serie de medici din România sunt deja în carantină din cauza expunerii la virus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a analizat lucrătorii chinezi din domeniul medical care au fost infectaţi cu COVID-19 şi a constatat că mulţi dintre aceştia nu au avut experienţă în domeniul bolilor infecţioase şi nu au urmat protocolul adecvat. Protecţia adecvată şi un training îmbunătăţit în ceea ce priveşte modul de utilizare a echipamentului de protecţie au scăzut ratele de îmbolnăvire, spunea Maria Van Kerkhove, epidemiologul OMS, scrie adevarul.ro

CE ALTE MESERII SUNT SUPUSE RISCULUI

Însoţitorii de îngrijire personală şi asistenţii la domiciliu, care lucrează cu persoanele în vârstă - populaţia cea mai sensibilă la boală - sunt, de asemenea, vulnerabili. În Bulgaria, au fost testaţi câteva zeci de bătrâni dintr-un azil din Gabrovo, care au intrat în contact cu un purtător. În schimb, într-un azil de bătrâni din Washington au fost raportate până sâmbătă 25 de decese, iar 70 de angajaţi s-au îmbolnăvit.

Şcolile din toată ţara s-au închis. Profesorii au un risc ridicat atât pentru expunerea la boli, cât şi pentru faptul că stau de obicei foarte aproape de alte persoane.

Riscul nu se limitează totuşi la cei din prima linie. Multe persoane precum casierii şi lucrătorii fast-food se confruntă cu riscuri ridicate. Aglomeraţia din supermarketuri şi magazine alimentare creşte riscul de îmbolnăvire, pentru aceşti muncitori, mai ales că ei lucrează foarte mult cu bani cash, purtători de viruşi.

loading...

Lasă un comentariu