Munca şi succesele le-au fost răsplătite. Cei mai buni elevi din raionul Ialoveni au fost premiaţi

Embed:

Munca şi succesele le-au fost răsplătite. Cei mai buni elevi din raionul Ialoveni au fost premiaţi. În total, 200 de tineri şi tot atâţia profesori au primit diplome şi premii băneşti în cadrul unui eveniment organizat de Direcția raională de Învățământ. Ei au fost felicitaţi şi de ministrul Educaţiei, Monica Babuc.

Printre premianţi este şi Evelina Slimovschi, elevă la liceul Petru Ștefănucă, care a obținut locul doi la un concurs intelectual la geografie.

"A fost vorba de mult efort, de multa străduinţă, ore întregi de studii, dar şi susţinerea celor apropiaţi, susţinerea profesoarei", a spus eleva Evelina Slimovschi.

"Mă mândresc pentru ca elevii sunt fericiţi când se întorc şi cu asta umpli sufletul", a spus profesoara de geografie, Maria Baltag. 

Anul acesta, la olimpiadele republicane s-au evidențiat 16 elevi din raionul Ialoveni.

"Eu cred cu tărie că elevii care ştiu să-şi dedice timpul lor unui studiu aprofundat al materiilor sunt de fapt viitorul ţării noastre", a declarat ministrul Educaţiei, Monica Babuc. 

La eveniment au răsunat numele a 51 de elevi, deținători ai burselor raionale lunare, în valoare de 200 de lei.

"Cel mai mult mă ajută pentru transport spre orele pe care le am extracuriculare, pentru că transportul este costisitor şi deja sâmbăta-duminica pentru o îngheţată e perfect", a spus eleva Paula Stihi. 

"Vin cu un îndemn, stimaţi elevi: vreau să vă prelungiţi studiile în Republica Moldova şi nu în ultimul rând să rămâneţi să dezvoltăm ţara noastră, aici la noi acasă", a spus preşedintele raionului Ialoveni, Lilian Caramanu. 

Autoritățile nu au uitat nici de cei care au avut rezultate bune la olimpiadele raionale.

"Avem peste 1.80 de copii locul 1, locul 2, locul 3 la care vor fi decernate şi diplome şi sa va acorda şi premii băneşti cu sprijinul consiliul raional, la fel şi cadrelor didactice", a spus şefa Direcţiei de Învăţământ Ialoveni, Galina Niţa. 

La finalul galei, cei prezenţi la eveniment au avut parte de un concert oferit de ansamblul "Muguraşii".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu