Muncă pe malul mării pentru note bune la examene. Directorul unei şcoli profesionale, acuzat de trafic de fiinţe umane

Embed:

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza de învinuire a directorului unei şcoli profesionale din mun. Chişinău de comiterea infracţiunilor de trafic de copii şi trafic de adulţi.

Procurorii, de comun cu ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, au stabilit că de la începutul anului 2010 şi pînă în luna august anul 2017, directorul şcolii profesionale, în mod sistematic, urmărind scopul obţinerii mijloacelor financiare utilizate ulterior în scopuri personale, profitînd de poziţia sa autoritară condiţionată de funcţia administrativă deţinută şi promiţînd elevilor şcolii calificative excelente la examene, i-a determinat pe aceştia să muncească în localuri de agrement de pe litoralul românesc al Mării Negre, în perioada estivală.

În aşa mod, elevii au fost supuşi exploatării prin muncă, în regim nenormat, cu însuşirea de către inculpată a remunerărilor pentru activităţile prestate de către victime.

Directorul şcolii profesionale a fost suspendat provizoriu din funcţie.

Potrivit prevederilor Codului penal, infracţiunile incriminate inculpatei se pedepsesc cu închisoare pe un termen de pînă la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu