Mulţi cai putere şi adrenalină. În PMAN a avut loc cursa de automobile "Lassa Tyres Super Cup"

Embed:

Zgomot de motoare, cai putere şi multă adrenalină. De toate acestea s-au bucurat amatorii de senzaţii tari, care au participat la cursa de automobile "Lassa Tyres Super Cup", desfăşurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

"Cel mai important este sistemul de frânare. Trebuie să fie bun şi sigur. Sunt necesare nişte modificări la amortizoarele, roţi. Bineînțeles, trebuie schimbat motorul, dar şi cutia de viteze", a spus pilotul Evghenii Baranov. 

Principalul adversar al piloților este timpul. Sarcina lor a fost să ajungă primii la porţiunea de drum marcată de conuri.

Menţinerea pe carosabil a vehiculului cu o asemenea viteză este o sarcină deloc simplă.

"Important este să intri prin porţile acelea cât mai precis. Sunt o mulţime de nuanţe, care trebuie avute în vedere: unde să accelerezi, unde să încetineşti. Trebuie să ţii minte tot traseul, să nimereşti prin poartă, să nu dai jos nici un con: pentru fiecare se adaugă trei secunde la rezultatul obţinut", a spus pilotul Petru Bolea.  

În competiţie s-au înscris 23 de piloţi. Alţi opt sportivi i-au distrat pe spectatori cu drifturi spectaculoase.

"Sunt diverse procedee. Cel mai simplu este cu frâna de parcare. Porneşti, accelerezi şi, cel mai important, să ai curaj. Foarte mult depinde de viteza cu care te deplasezi şi să tragi la timp frâna de mână", a declarat pilotul Vladimir Codreanu. 

Nu toţi însă au reuşit să ducă misiunea la bun sfârşit.

Unul din automobile a ajuns în gardul de protecţie în spatele căruia se afla publicul. Din fericire, nimeni nu a a avut de suferit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu