Muhametșin: Transformarea misiunii din regiunea transnistreană în una civilă ar putea provoca un nou conflict la Nistru

Embed:

Declarația autorităților de la Chișinău privind transformarea misiunii din regiunea transnistreană în una civilă a deranjat Kremlinul. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, susține că astfel poate fi declanşat un nou conflict. Opinia a fost exprimată în timpul manifestărilor dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii la Nistru, organizate de autorităţile separatiste. 

Farit Muhametșin a menționat că planurile şi acțiunile autorităților de la Chișinău referitoare la forţele de menţinere a păcii din stânga Nistrului sunt nefondate. Mai mult, diplomatul crede că transformarea misiunii din militară în civilă ar putea provoca un nou conflict la Nistru.

Recent, Parlamentul a aprobat o declaraţie prin care a solicitat retragerea trupelor și munițiilor militare ale Rusiei de pe teritoriul Republicii Moldova.  Documentul a fost susţinut de 61 de deputați şi a fost propus de Partidul Democrat din Moldova.  

Anterior, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a cerut, la New York, retragerea trupelor ruse din estul țării. Despre aceasta el a vorbit într-un discurs ținut la Consiliul Internaționalei Socialiste, în calitatea sa de vicepreședinte al acestei importante structuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu