Muammar Gaddafi este viu şi nevătămat

Embed:

Statele Unite au recunoscut legitimitatea Consiliului Naţional de Tranziţie de la Benghazi, organul de conducere a rebelilor din Libia. Mai multe explozii au fost auzite, în această noapte, la Tripoli, în apropiere de reşedinţa colonelului Mummar Gaddafi. În acelaşi timp, liderul libian a declarat, într-un mesaj audio, că este viu şi nevătămat.

Colonelul Gaddafi a declarat într-o înregistrare difuzată de televiziunea libiană că bombardamentele NATO nu pot să-l atingă, pentru că el este purtat în inimile a milioane de libieni. Mesajul a fost făcut public după ce ministrul italian de Externe a afirmat că Gaddafi a fost rănit într-un atac aerian al NATO şi că a părăsit capitala Tripoli. Guvernul din Libia a infirmat ştirea, menţionând că "este o prostie".

Guvernul de la Tripoli a mai anunţat că, în urma unui bombardament al forţelor NATO asupra oraşului Brega, ar fi murit 11 clerici musulmani. În acelaşi timp, procurorul Tribunalului Penal Internaţional, Luis Moreno Ocampo, va solicita, luni, emiterea unor mandate de arestare pentru Gaddafi, unul dintre fii săi şi pentru şeful serviciului de spionaj din Libia.

Statele Unite au recunoscut legitimitatea Consiliului de Tranziţie al rebelilor libieni, printr-o declaraţie a Consilierului prezidenţial pentru securitate naţională, Tom Donilon. O delegaţie a insurgenţilor din Libia au efectuat o vizită la Casa Albă şi au discutat cu mai mulţi oficiali americani. Rebelii au cerut SUA să elibereze rebelilor o parte din banii din conturile îngheţate ale guvernului de la Tripoli. Anterior, secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat că ar putea fi adoptată o decizie în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu