Muammar Gaddafi a dat bir cu fugiţii. Rebelii îi iau cu asalt oraşul natal

Embed:

Un convoi din aproape 300 de maşini, în care s-ar fi aflat şi liderul libian, Muammar Gaddafi, a trecut, în această noapte, frontiera cu Niger, informează BBC. Potrivit unui martor ocular, convoiul era însoţit de numeroase persoane înarmate.

Deşi a anunţat în repetate rânduri că va lupta până la moarte, se pare că dictatorul a dat bir cu fugiţii. BBC informează că Muammar Gaddafi ar fi negociat în secret refugierea sa în Niger.

Între timp, rebelii libieni au mai obţinut o victorie. Al Jazeera a anunţat că reprezentanţii Consiliului Naţional de Tranziţie au ajuns la o înţelegere cu susţinătorii lui Gaddafi pentru preluarea fără violenţe a puterii în oraşul Bani Walid. În apropiere de oraşul Sirte, oraşul natal al lui Gaddafi, insurgenţii se pregătesc pentru lupte decisive.

Sirte este printre puţinele localităţi care continuă să fie sub controlul susţinătorilor lui Gaddafi. După ce luna trecută, rebelii au cucerit reşedinţa dictatorului şi au pus stăpânire pe capitala Tripoli, acum încearcă să controleze întreaga ţară şi să restabilească ordinea în Libia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu