MTender și-a demonstrat eficiența. Economii de peste cinci milioane de lei la achizițiile de valoare mică, din ianuarie 2017

Embed:

Platforma electronică de achiziții publice MTender și-a demonstrat eficiența. Din momentul lansării sistemului, în ianuarie anul trecut, s-au făcut economii de peste cinci milioane de lei la achizițiile de valoare mică. Despre asta a anunţat secretarul de stat la Ministerul Finanțelor Iurie Cicibaba pe Facebook.

În același timp, a fost simplificată activitatea a peste 450 de instituţii care acum înregistrează contracte în trezoreriile regionale. Ca urmare, fiecare al treilea contract de achiziții publice înregistrat la Trezoreria Ministerului Finanțelor după 1 iunie este în format electronic.

MTender este un sistem electronic al achiziţiilor publice care permite creşterea transparenţei, viteza şi concurenţa achiziţiilor, dar și contribuie la excluderea definitivă a utilizării hârtiei, în mod special la depunerea ofertei. Din octombrie, folosirea acestei platforme va deveni obligatorie în cazul achiziții publice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu