Mozilla va depune efort pentru combaterea fenomenului de "fake news"

Fundația Mozilla, creatoarea navigatorului web Firefox, a anunțat miercuri că va depune eforturi sporite pentru stoparea fenomenului "fake news" pe care îl consideră o problemă majoră pentru viitorul internetului, scrie agerpres.

Organizația nonguvernamentală a anunțat într-un comunicat lansarea 'Mozilla Information Trust Initiative' (MITI), care se dorește a fi "mobilizarea generală pentru păstrarea credibilității și a sănătății internetului, combaterea poluării cu informații false care reduc transparența și provoacă neînțelegeri, subminează încrederea și implicarea și compromit beneficiile pe care le aduce internetul pentru fiecare dintre noi".

Acest program vine în continuarea inițiativelor anterioare lansate de organizația nonguvernamentală și va avea mai multe direcții: dezvoltarea de noi tehnologii (cum ar fi module externe pentru Firefox) dezvoltate în parteneriat cu presa, resurse educaționale online, programe de cercetare (în special cu universitatea americană Stanford), participarea la conferințe și forumuri.

"Vom discuta cu oameni din presă, cu universități, firme de IT și cu toate organizațiile cu care Mozilla colaborează deja" și "sperăm să anunțăm noi parteneriate până la sfârșitul anului", a explicat pentru AFP Katharina Borchert, directoarea de inovație în cadrul Mozilla.

Borchert menționează de asemenea organizarea unei serii de "hackathons" (maratoane informatice) în parteneriat cu redacții din Statele Unite și Germania în scopul "inventării" de "instrumente care ar putea reda încrederea utilizatorilor în informațiile de pe internet".

Mozilla este o organizație nonprofit a cărei misiune este ca internetul să rămână "sigur, deschis și accesibil", principii pe care le-a pus în aplicare în special prin crearea navigatorului Firefox.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu