Mozilla Firefox devine cel mai bun în protecţia intimităţii online a internauţilor. Cu ce opţiune a fost dotat

Printr-un nou update adus popularului Mozilla Firefox, browserul devine mai eficient în a vă ascunde activităţile desfăşurate online.

Nu este exclus să împărţiţi un PC cu o persoană cum nu este absurd să vă doriţi ca acea persoană să nu vadă pe ce site-uri aţi intrat într-o zi sau alta, scrie Playtech.ro.

Noul Mozilla Firefox include un modul de ştergere selectivă a istoricului activităţilor desfăşurate online. Printr-un buton intitulat "Forget the last", puteţi alege să ştergeţi ultimele 5 minute, două ore sau 24 de ore de pagini accesate. În principiu un efect similar îl puteţi obţine cu un tab sau o fereastră de browser deschisă în modul privat, dar după spusele celor de la Mozilla Este evident că mulţi dintre noi uită de această opţiune. "Mulţi dintre utilizatorii noştri împărtăşesc un computer cu prieteni sau cu familia şi este uşor să uiţi să deschizi întâi o sesiune de Private Browsing. Cu Forget, ştergerea informaţiilor este rapidă şi uşor de înţeles", a comunicat compania.

Pentru cei care au o problemă majoră cu situaţia intimităţii online la ora actuală, cei de la Mozilla au mai atras atenţia asupra faptului că motorul de căutare implicit în noua versiune va fi DuckDuckGo. Dacă acest motor vă este străin, merită să ştiţi că foloseşte Google pentru căutări, dar nu permite gigantului din Mountain View să monitorizeze şi să reţină istoricul căutărilor sau sursa acestora.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu