Mozambic: 17 morți, după ce o groapă de gunoi s-a prăbușit peste mai multe case

17 morți, după ce o groapă de gunoi s-a prăbușit peste mai multe case. Cel puțin 17 oameni au murit, după ce au fost îngropați de vii de o grămadă uriașă de gunoi în Mozambic. Volumul mare de precipitații a declanșat, parțial, prăbușirea grămezii de gunoi, care a ajuns peste șapte case, în cartierul Hulene, al capitalei Maputo, scrie Libertatea.ro.

Oamenii afectați de tragedie locuiau lâgă o groapă de gunoi, iar autoritățile se tem că în curând ar putea descoperi și mai multe trupuri neînsuflețite sub grămada prăbușită.

Grămada uriașă de gunoi ajunsese la înălțimea unei clădiri de trei etaje înainte să se prăbușească, arată raportele autorităților locale. Nenorocirea s-a întâmplat la ora 3 dimineața, luni.

Potrivit Dialy Mail, casele au fost construite ilegal, autoritățile rugându-i frecvent pe locuitori să plece înainte să se producă o tragedie.

"Până acum sunt 17 morți. Ne temem că ar putea un număr mult mai mare. Vom căuta în continuare după trupuri îngropate sub grămada de gunoi", a declarat Despedida Rita, consilier al Districtului Muncipial Ka Mavota.

Astfel de adunări umane, lângă gropile de gunoi ale marilor orașe, sunt destul de comune în Africa, unde oamenii speră să aibă parte de o viață mai bună.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu