Motocross Cup revine după o pauză de trei ani la Hânceşti

Embed:

După o pauză de trei ani de zile, cel mai grandios show de adrenalină și motoare încinse revine. În această duminică, municipiul Hîncești va găzdui o nouă ediție a Turneului Internațional "Motocross Cup 2017". La concurs sunt așteptați piloți calificați din România, Ucraina, Rusia, dar și Germania.

Primarul municipiului că competiția este deja o tradiție a orașului Hîncești. Fiecare particpant al turneului se va alege cu un premiu. În acest an, organizatorii se așteaptă la un număr record de piloți.

"Vom avea nu mai puțin de 70,80 de sportivi. Premiile sunt pentru primul loc este de 700 de euro. Locul doi vine la două sute de euro mai puțin. 1În totalmente, 8.700 de euro fondul total pentru premii. Sunt organizate pentru toți participanții diplome și cupe", a spus Alexandru Botnari, primarul municipiului Hîncești. 

Antrenamentele libere şi cursele de calificare vor avea loc sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 11:00, iar cursele finale vor avea loc duminică la aceiași oră. Președintele Federației de Motocross spune că în pe parcursul ultimilor ani, acest sport le este pe plac moldovenilor. Astfel, dacă zece ani în urmă, aveam doar 12 piloți calificați, acum avem peste 50. Cel mai bun rezultat înregistrat la noi în țară este parcurgerea traseului cu o lungime de aproximativ doi kilometri în doar o minută și 34 de secunde.

"O să fi prezenți la eveniment cei mai buni piloți din Ucraina, Rusia, România, Ungaria. Avem un potențial puternic și în Republica Moldova, aici mă refer la clasa MX65 ca de exemplu Cociu Nicolae, Cociu Mihail.O să avem un adevărat show în clasa 50, unde vor participa copii cu vârste cuprinse într cinci și șapte ani. Avem deja trei copii înregistrați", spune  Victor Golovicichin, președintele Federației de Motocross din Republica Moldova .

Turneului Internațional "Motocross Cup 2017" este la cea de a 11-a ediție. În acest an, proiectul a costat jumătate de milion de lei, bani oferiți de sponsori.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu