Motoarele Diesel pierd teren în Europa. Câte maşini care folosesc această tehnologie au fost fabricate în 2016

Embed:

Motoarele Diesel pierd constant teren în Europa. În ultimii șapte ani, au fost înregistrate scăderi în producția de mașini alimentate cu motorină. Totuși, vehiculele Diesel ocupă în continuare un loc important pe bătrânul continent, constituind aproape jumătate din piața mașinilor noi. Asta deși țări precum Germania, Franța, Marea Britanie sau Italia vor să interzică la un moment dat producerea vehiculelor care folosesc această tehnologie. Acest lucru ar fi o lovitură puternică pentru marii producători auto din aceste state.

În Germania, țară care a permis administrațiilor orașelor să interzică mașinile Diesel, au fost fabricate în 2016 peste 2,77 milioane de automobile cu motoare de acest tip. Asta înseamnă aproape 46 la sută din totalul producţiei de maşini de acolo.

În acelaşi timp, aproximativ jumătate dintre vehiculele produse de francezi în același an, peste un milion, folosesc motorină. Franța și Regatul Unit vor interzice vânzarea mașinilor cu motor Diesel din 2040. Cu toate acestea, britanicii au produs 866 de mii de astfel de automobile în 2016.

Chiar dacă şi oraşul Roma vrea să interzică acest tip de autoturisme, italienii se numără printre cei mai mari producători de mașini Diesel din Europa. În urmă cu doi ani, pe porţile uzinelor de profil din peninsulă au ieşit aproape 630 de mii de vehicule care folosesc această tehnologie.

Motorul Diesel a fost inventat de inginerul german Rudolf Diesel în 1892. A fost folosit inițial la tractoare, ca mai apoi, în 1933, să înceapă producția Citroen 7u, prima mașină cu motor Diesel.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu