Motivul pentru care Twitter a eliminat mii de conturi false

Reţeaua Twitter a anunţat joi că a eliminat mii de conturi legate de activităţi coordonate şi finanţate de stat, despre care se crede că ar proveni de la guvernul iranian. Ulterior, le-a arhivat în baza sa de date publică lansată anul trecut, scrie libertatea.ro.

Reţeaua Twitter a anunţat joi că a eliminat mii de conturi legate de activităţi coordonate şi finanţate de stat, despre care se crede că ar proveni de la guvernul iranian. Ulterior, le-a arhivat în baza sa de date publică lansată anul trecut. 

Twitter a mai închis şi arhivat 130 de conturi legate de mişcarea catalană de independenţă din Spania şi 33 de conturi angajate în acţiuni de manipulare legate de Venezuela. Reţeaua a făcut publică pentru prima dată în octombrie arhiva de date asociată cu operaţiuni informaţionale legate de diverse state pentru a oferi mai multă transparenţă în privinţa informaţiilor şi pentru a limita manipularea pe platforma sa. Recent, președintele american Donald Trump a amenințat Iranul pe Twitter. Va fi „sfârșitul oficial” al țării!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu