MOTIVUL pentru care tânărul de 17 ani şi-a pus capăt zilelor. "Nu prea comunica cu nimeni"

Embed:

Suicidul şocant al tânărului de 17 ani, care şi-a dat foc în curtea casei în care locuia, a tulburat întreaga societate. Psihologii cred că gestul copilului, care era un fan înrăit al computerului, ascunde o problemă foarte gravă cu care se confruntă tinerii din ziua de azi şi anume dependenţa faţă de jocurile de calculator. 

Fiind orfan de tată, iar mama plecată la muncă peste hotare, copilul trăia cu bunicii.

"Din discuţii cu vecinii, cu rudele s-a stabilit că copilul era închis, nu prea comunica cu nimeni. Din spusele bunicii - copilul mai mult timp petrecea la calculator", a declarat

Psihologii susţin că, de multe ori, adulţii ignoră nemulţumirile şi problemele celor mici. Copii devin introverţi, iar consecinţele pot fi grave.

"Începe cu o idee. După care ideia asta prinde argumente. Este aleasă chiar şi forma. Un copil care a decis să se sinucidă, el nu o face pur şi simplu", explică psihologul Inga Rusu.

Atunci când copilul are o stare proastă de spirit, iar cei apropiaţi îi neglijează problemele, el caută refugiu în spaţiul virtual. Numai că Internetul şi jocurile de calculator, de regulă, nu oferă soluţii, ci doar alimentează problemele existente.

De exemplu, potrivit scenariului unui joc de calculator foarte popular în ultima vreme, cel care joacă trebuie să se sinucidă.

Pentru a-i feri pe copii de jocurile nocive, părinţii pot restricţiona accesul lor la computer.

"Putem să restrecţionăm şi anumite siteuri. În caz că nu avem un echipament propriu putem să întrebăm la provaiderul nostru dacă este aşa posibilitate. Durează jumătate de oră", a declarat Aureliu Drogman, specialist IT.

Limitarea timpului petrecut în faţa calculatorului este doar un prim pas pentru protejarea copiilor. Psihologii le recomandă părinţilor să le acorde copiilor mai multă atenţie şi dragoste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu