Motivul pentru care Regia Transport Electric Chişinău riscă sancţiuni disciplinare şi de ordin administrativ

Regia Transport Electric Chişinău (RTEC) riscă sancţiuni disciplinare şi de ordin administrativ dacă până la sfârşitul acestei săptămâni nu va amplasa orarele de circulaţie a troleibuzelor în toate staţiile de troleibuz. Potrivit şefului RTEC, Gheorghe Morgoci, până în prezent s-a reuşit amplasarea orarelor doar în proporţie de 80%.

Anterior, primarul capitalei, Dorin Chiroacă, a dispus ca în toate staţiile de troleibuz să fie amplasate orarele de circulaţie până în data de 1 septembrie.

''Trebuie să fie amplasate orarele de circulaţie la toate staţiile, 80% nu este suficient. În toate staţiile să fie afişat orarul pe unul dintre pereţii care a mai rămas întreg. Constatăm cu regret că nu s-a respectat decizia. Este un lucru bun că s-a majorat numărul de unităţi, dar nu este suficient. Până la sfârşitul acestei săptămâni rezolvaţi problema ca să nu fie cazul să trecem la sancţiuni disciplinare sau de ordin administrativ'', a precizat edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Totodată, săptămâna viitoare RTEC va prezenta troleibuzul de generaţia a patra. Acesta va fi botezat "Troleibuzul vesel''.

''Va fi botezat troleibuzul vesel. Parcă zâmbeşte, are aşa o formă de zâmbet din faţă şi din spate. Sunt curios cum se va adapta pe străzile din Chişinău şi dacă pe viitor o să trecem la acest mijloc de transport. Prevede mai mult loc pentru pasageri. În transportul public cetăţenii trebuie să se simtă respectaţi'', a mai spus Chirtoacă.

Potrivit RTEC, în prezent în Chişinău circulă 296 de troleibuze, iar altele patru sunt pregătite de interveni în caz de necesitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu