Motivul pentru care operatorii de transport auto renunţă, deocamdată, la manifestaţiile stradale

Operatorii de transport auto, care au avertizat cu grevă, dacă autorităţile nu decid majorarea tarifelor, renunţă, deocamdată, la manifestaţiile stradale.

Transportatorii au smuls o promisiune de la ministrul Economiei, Vadim Brînzan, că problemele cu care a le-a promis că îi va convoca la o altă şedinţă pentru a stabili dacă sunt necesare scumpiri, şa că operatorii nu vor mai protesta.

Totuşi, şeful Patronatelor a Operatorilor de transport spune că biletele la transportul de pasageri ar trebuie să se scumpească cu mai mult de 20 la sută.

"Este o hotărâre a judecăţii care încă nu a fost executată. Asta nu înseamnă că calculele de azi ar putea fi exact aşa. Ar putea fi mai mult, eu sper. Aşa cred eu, pentru că acea hotărâre a judecăţii e legată de perioada 2011", a spus OLEG ALEXA, şeful Asociaţiei Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

Potrivit unei hotărâri de judecată, biletele la transport ar fi trebuit să se scumpească cu 20 la sută sau cu 10 bani pe kilometru. 

Transportatorii au cerut de trei ori revizuirea tarifelor şi pentru că nu au primit vreun răspuns, marţi au transmis un demers la Ministerul Economiei prin care au anunţat că dacă autorităţile nu vor lua măsuri, peste 50 de operatori care au mai mult de 1800 de angajaţi vor intra în grevă.

Acum, preţul pentru un kilometrui este de 48 de bani. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu