Motivul pentru care Netflix a şters din baza de date disponibilă în Arabia Saudită un episod din serialul Patriot Act

Embed:

Serviciul de streaming Netflix a şters din baza de date disponibilă în Arabia Saudită un episod din serialul de comedie Patriot Act.

Secvenţa, care se referea la cazul jurnalistului Jamal Khashoggi, asasinat în consulatul saudit din Istanbul, nu a fost pe placul autorităţilor de la Riad.

"Saudiţii s-au chinuit să explice dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi. Ei au spus iniţial că acesta a părăsit consulatul în siguranţă, apoi au folosit o dublură ca să lase impresia că jurnalistul mai era încă în viaţă. Apoi au spus că a murit într-o încăierare cum vezi în filmele cu Jackie Chan. Au oferit atât de multe explicaţii despre moartea lui, încât singura variantă nefolosită e că Jamal ar fi murit în timp ce făcea alpinism", a spus actorul Hasan Minhaj.

Potrivit reprezentanţilor Netflix, autorităţile saudite au depus o plângere în care susţin că episodul încalcă legislaţia privind infracţiunile cibernetice. Chiar şi aşa, episodul controversat poate fi urmărit pe canalul de youtube al serialului, care nu intră sub incidenţa legilor din Arabia Saudită.

Jamal Khashoggi, un jurnalist extrem de critic la adresa prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, a fost ucis în clădirea consulatului saudit din Istanbul în luna octombrie.

Corpul său a fost dezmembrat şi dizolvat în acid de agenţi guvernamentali saudiţi, trimişi de un consilier apropiat al prinţului moştenitor, Mohamad bin Salman.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu