Motivul pentru care clubul Anderlecht a fost amendat cu 5.000 de euro

Federaţia belgiană de fotbal a condamnat, marţi, clubul Anderlecht Bruxelles la o amendă de 5.000 de euro, întrucât antrenorul Vincent Kompany a profesat fără a avea diploma necesară pentru a-şi exercita funcţia, scrie agerpres.ro.

În plus faţă de această amendă, sancţiunea pecuniară maximă, clubul bruxellez a fost somat să respecte reglementările privind calificarea antrenorilor, în caz contrar licenţa sa pentru sezonul 2020-2021 "îi va fi refuzată".

Comisia de licenţe a federaţiei belgiene i-a reproşat fostului fundaş al clubului Manchester City că a ocupat funcţia de antrenor fără să dispună de diploma solicitată de UEFA.

Săptămâna trecută, Anderlecht a încercat să demonstreze că celebrul său jucător, revenit în intersezon la echipa sa de suflet, nu este antrenorul său oficial. Clubul a anunţat revenirea lui "Franky" Vercauteren pentru a-l înlocui pe galezul Simon Davies în funcţia de antrenor principal.

Dar de la întoarcerea sa, Vincent Kompany dispune de puteri lărgite şi revendică ambiţia de a insufla o nouă filosofie la Anderlecht, inspirată din cea dezvoltată de antrenorul spaniol Pep Guardiola la City.

Dar în decizia sa de marţi, Comisia de licenţe consideră că Vincent Kompany impune componenţa echipei, "pe baza declaraţiilor clubului şi conducerii clubului".

Internaţionalul român Alexandru Chipciu se află sub contract cu Anderlecht, dar nu a evoluat în niciun meci oficial în acest sezon.

Anderlecht ocupă locul 13 după 10 etape în campionatul Belgiei, cu doar 9 puncte.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu