Motivul HALUCINANT pentru care o tânără a cheltuit o sumă fabuloasă pentru câteva haine

Să devină adevărate prinţese este visul oricărei fetiţe, iar dorinţa le urmăreşte pe unele dintre ele şi dincolo de anii copilăriei. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei tinere din Finlanda, pasionată sau poate chiar... obsedată de stilul Rococo. Motivul este simplu: nu a vrut să se îmbrace ca restul lumii, iată de ce poartă zilnic rochii ce cântăresc kilograme întregi. Are şi o colecţie impresionantă.

De mai bine de cinci ani, Nea Viitamaa îşi cumpără altfel de articole vestimentare. A uitat cum arată o tură de shopping clasică. Şi asta pentru că alege să poarte doar rochii. Nu sunt unele mini, de seară sau casual, ci preluate din cultura japoneză, scrie canal3.md.

"Lookul meu este inspirat din stilul japonez Lolita, care dispune de mai multe elemente din epoca Victoriană, dar şi din stilul Rococo", a spus adepta stilului Rococo, Nea Viitamaa.

Deşi plăcerea tinerei în vârstă de 19 ani costă... o avere, ea nu regretă niciun bănuţ cheltuit pentru asta. Ba mai mult, intenţionează să-şi completeze garderoba şi cu alte piese ingenioase, împodobite cu pene şi imprimeuri cât de poate de complexe.

"Am în jur de 30 de rochii şi multe alte zeci de accesorii. Fiecare rochie costă în medie 200 de euro. Cred că pentru toate rochiile cumpărate în ultimii cinci ani am cheltuit în jur de 10 mii de euro", a povestit adepta stilului Rococo, Nea Viitamaa.

Deşi criticată pentru alegerile sale şi intimidată, pe alocuri, Nea nu renunţă uşor la pasiunea sa. Spune că nu îşi va schimba stilul vestimentar nici măcar atunci când va deveni un adult în toată firea.

Stilul Lolita a apărut în anul 1990, în Tokyo, şi este asociat cu o mişcare a femeilor din Japonia împotriva vestimentaţiei tradiţionale. De cealaltă parte, stilul Rococo este caracteristic pentru secolul al 18-lea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu