MOTIVELE CHEIE pentru care potenţialii angajaţi şi patronii nu reuşesc să ajungă la înţelere

Embed:

Tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, care locuiesc la sate, le este cel mai dificil să-şi găsească un loc de muncă.  Şi asta pentru că angajatorii caută persoane cu experiență.

În plus, aceştia spun că tinerii pe lângă faptul că nu cunosc prea multe, cer salarii foarte mari.

Tinerii spun că lipsa de experiență este cel mai mare impediment în căutarea unui loc de muncă: 

"Nu toți își iau responsabilitatea să angajeze persoane minore sau cele care nu au staj de muncă. Cred că va fi greu, dar am să încerc din răsputeri să-mi găsesc totuși un loc de muncă sau măcar pe vacanță, pe vară".

"Au fost cazuri în care cereau să fie experiență măcar maxim șase-șapte luni, vânzător, consultant așa ceva. Telefonam și spuneau că dacă nu aveți experiență nu putem să vă angajăm. Au fost vreo 3-4 posturi."

"Experiență se cere peste tot, deoarece pentru a învăța pe cineva este nevoie de timp. Este mult mai ușor să angajezi o persoană care a activat deja în acest domeniu".

Angajatorii recunosc că, uneori, cerințele sunt prea mari, din ambele părți.

"Antreprenorii sunt cei care caută experiență de zece ani, atunci când tânărul are abia 20. Și tinerii vor să poată să câștige banii pe care îi câștigă oamenii care au deja un bagaj de cunoștințe și experiență, neavând în spate o oarecare practică", a explicat Alexandru Bordea, directorul unei firme de consultanță în afaceri.  

Sunt şi antreprenori care susţin că preferă să recruteze tinerii încă de pe băncile școlii sau universităţii.

"Memoria lor nu este plină cu date de care noi nu avem nevoie. Ei se descurcă mai ușor, fiindcă eu le dau datele de care am eu nevoie și ei sunt mai activi, mai vii, mai atenți și rezultatele sunt mai mari", a spus antreprenoarea Natalia Gudima.

Lipsa de pregătire profesională îi determină pe tineri fie să renunţe la căutarea unui loc de muncă, fie să plece din țară. Iată de ce, reprezentanţii sindicatelor le recomandă autorităților să inițieze programe prin care antreprenorii să fie încurajați, prin facilități fiscale, să angajeze cât mai mulți tineri.

"Pregătirea profesională a tinerilor nu corespunde cu exigențele pe piața forței de muncă și iarăși trebuie să urmeze niște cursuri de recalificare", a spus Tatiana Marin, președintele Comisiei de Tineret din cadrul Sindicatelor.  

Statisticile mai arată că, rata şomajului la nivel de ţară a crescut cu 0,7 puncte procentuale şi a ajuns la 4,2 la sută. Aproximativ 57 la sută dintre şomeri sunt bărbaţi.

Citeşte şi: Salt DRAMATIC în rata şomajului. Câţi moldoveni şi-au pierdut job-urile anul trecut

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu