Motiv de mândrie pentru Moldova! Ţara noastră a urcat nouă poziţii într-un top prestigios

Moldova a urcat nouă poziții în clasamentul internațional al Indicelui Pregătirii de Reţea (NRI-2014). Astfel, ţara noastră s-a plasat pe locul 68 din 148 de state şi a  acumulat patru puncte din şase posibile.

După valoarea indicelui Pregătirii de Reţea, Moldova depășește media mondială de 3,91. Țările vecine, România și Ucraina, se plasează pe poziția 63 și 71 respectiv. În context regional, țara noastră a devansat unele state est-europene între care Bulgaria, Serbia şi Albania.

Rezultatele Republicii Moldova reflectă o consolidare continuă a economiei digitale, care se extinde în toate sectoarele economiei şi vieţii sociale.

Tendinţe pozitive de îmbunătățire a valorii Indicelui NRI s-au înregistrat la o mare parte din cei 10 piloni care formează indicele integrat pe ţară.

De menționat că după nivelul competitivității sectorului de telefonie şi Internet, ţara noastră de rând cu cele mai dezvoltate state, s-a clasat pe prima poziţie în lume.

Moldova este în continuare una dintre țările cu cea mai înaltă viteză de acces la Internet, iar după costul serviciilor de telefonie fixă se regăseşte în top-ul primelor 10 ţări cu dinamică înaltă de reducere a preţurilor la serviciile respective.

Datele se conțin în Raportul Global privind Tehnologiile Informaționale 2015, lansat de Forumul Economic Mondial (WEF) în colaborare cu Institutul European de Administrare a Afacerilor (INSEAD). Studiul reprezintă cea mai complexă evaluare a dezvoltării sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor în lume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu