Motiv de demisie în Guvernul Sandu: Eşti profesionist, dar ai lucrat când a fost PD și trebuie să pleci

Fostul premier Pavel Filip spune că a primit mai multe mesaje de la persoane, care au fost date afară din Guvernul condus de Maia Sandu din simplu motiv că au muncit în echipa PDM. În cadrul unei emisiuni la Teleradio Moldova, Filip a povestit cum un secretar de stat care a lucrat în domeniul tehnologiei informației a rămas fără un loc de muncă. 

"Am încercat să te mențin în funcție, dar mi s-a spus că ai făcut parte din sistem și ai lucrat în guvern când a fost PD și trebuie să pleci. 

Este mesajul pe care l-a primit un secretar de stat care a lucrat în domeniul tehnologiei informației (în MTIC, apoi la MEI) mai mult de 14 ani. Un profesionist. Am muncit împreună la proiecte cu adevărat revoluționare în IT: Moldova IT-Park, Serviciul 112, Tekwill, Strategia Moldova Digitală 2020, Moldova a ajuns în top țări cu cea mai bună viteză la internet.

După 14 ani de muncă în domeniul IT, țara îl răsplătește pe acest om cu ”la revedere”. (Măcar ministrul a înțeles că omul e profesionist și trebuie menținut). Așa înțelege noua guvernare să stimuleze profesioniștii. Prin urmare, toți cei care sunt buni specialiști sunt încurajați să nu lucreze la stat și nici să nu avanseze. Felicitări pentru această ”viziune”.

Este doar un exemplu, dar sunt zeci de același gen. Profesioniști adevărați, cărora guvernul le-a spus ”la revedere” fără vreo evaluare sau vreun motiv. Aceste acțiuni demonstrează că e fals faptul că PSRM și ACUM sunt 2 forțe politice opuse. Ei sunt pe aceeași undă, îi unește GÂNDIREA BOLȘEVICĂ: decapitarea instituțiilor, ”deportarea” profesioniștilor și instalarea propriilor membri de partid în funcții.", a declarat Pavel Filip.  

Premierul Maia Sandu a fost întrebată de mai multe ori despre acuzaţiile care îi sunt aduse de PDM, dar aceasta le-a respins de fiecare dată. 

Lasă un comentariu