Motiv de bucurie pentru studenţi! Peste 30 000 locuri de stagiere vor fi oferite de instituţiile publice

Embed:

Veste bună pentru studenţi! Insituţiile publice vor fi obligate prin Lege să ofere locuri de stagiere pentru studenţi. În acest sens, deputaţii au implementat un proiect de Lege care va permite tinerilor să cumuleze experienţă de profesie din perioada de stagiere.

"Unul din impedimentele care le au tinerii în momentul angajării, este lipsa de experienţă. Ei se află într-un cerc vicios. Acest proiect vine cu două modificări. Vrem să obligăm insituţiile publice să ofere locuri de practică, care va fi acumulată", a declarat autorul proiectului Gheorghe Mocanu, deputat al fracţiunii PLDM.

Autorul proiectului a specificat că practica vizează doar instituţiile de stat, iar din cuantumul de 10% din numărul de angajaţi ai instituţiei vor fi oferite locurile de stagiere, adică "dacă o instutuţie are 100 angajaţi respectiv 10 locuri de practică vor fi oferite în an".

Totodată, nu toţi deputaţii s-au arătat mulţumiţi de prevederile din proiect.  Copreședinte PLR, Ana Guţu a sugerat că pentru o un rezultat efectiv, tinerilor trebuie să li se acorde o remunerare bănească.

"Angajaţii trebui să-l plătească pe student. Este o rămăşiţă sovietică să nu se achite practica. Tânărul trebuie să fie plătit pentru prestarea serviciilor de calitate", a declarat Ana Guţu.

Proiectul urmează a fi revizuit şi discutat cu sindicatul şi patronatul. În cazul în care instituţiile publice nu se vor conforma Legii, acestea vor fi sancţionate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu