Motiv de BUCURIE pentru COPII. În Capitală au fost amenajate patru terenuri de joacă

Embed:

Primele patru terenuri de joacă din cadrul unui program lansat de municipalitate au fost date în exploatare. Iar primii care se bucură de zonele de agrement sunt micuții din sectorul Botanica.

"Îmi plac toboganele, îmi place scrânciobul."

Părinții și buneii sunt fericiţi că cei mici au unde să se joace în siguranță.

"E binevenit pentru copii, pentru că sunt foarte mulți în ogradă."

"În primul rând ele sunt din plastic și nu este atât de dureros pentru copii când ei se joacă. Nu sunt atât de periculoase ca cele vechi."

"E foarte bine, au copiii unde se juca. Nu umblă pe drumuri unde sunt mașini, dar aici e un loc așa frumos unde se joacă copiii, e destul de normal."

"Aici nu era teren, erau numai câteva tobogane și acelea vechi și veneau copii mai mari și îi dădeau într-o parte pe aștia mici."

Termenul de exploatare a instalațiilor este de aproximativ zece ani, iar pe parcurs se va interveni cu lucrări de întreținere.

"Se instalează un complex de tobogane, un leagăn, un balansoar, două echipamente pe arcă, un carusel, respectiv două bănci și toate aceste echipamente să fie împrejmuite cu un gard special", a spus Vasile Efros, șeful Secției amenajare și salubrizare

Municipalitatea și-a propus ca până la finele acestui an să amenajeze o sută de spații similare. Pentru acest proiect au fost alocaţi din bugetul municipal 12 milioane de lei.

"Noi avem un grafic stabilit cu operatorul economic, unde este prevăzut în fiecare săptămână câte terenuri trebuie să se facă astfel încât până la 15 decembrie, în funcție de condițiile meteo, să reușim", a spus Vasile Efros, șeful Secției amenajare și salubrizare.

Proiectul prevede amenajarea a 70 terenuri de joacă pentru copii, 25 terenuri de fitness și workout și cinci terenuri sportive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu