Moțiunea de cenzură față de Guvernul Dăncilă, respinsă în plenul Parlamentului României

Embed:
Moțiunea de cenzură față de Guvernul Dăncilă a fost respinsă în plenul Parlamentului României. Deși se părea că opoziția are susținerea necesară pentru a demite cabinetul de miniștri al PSD, aceasta nu a adunat 233 de voturi, cât cere Constituția statului vecin.

”Se constată că nu a fost întrunită majoritatea voturilor cerută de Constituție pentur adoptarea moțiunii de cenzură.”

Doar 200 de deputați și senatori au votat pentru demiterea guvernului Dăncilă, șapte au fost împotrivă și încă trei s-au abținut. Alianța PSD-ALDE a fost prezentă în legislativul României, dar nu a participat la vot. Înaintea votului, premierul Viorica Dăncilă a enumerat succesele cabinetului pe care-l conduce.

”Veniturile bugetare suplimentare din perioada guvernării PSD-ALDE sunt mai mari decât în toată perioada 2008-2016. Sunt date care arată că românii o duc mai bine”, a spus VIORICA DĂNCILĂ premierul României.

Iar opoziția a argumentat inițierea moțiunii de cenzură prin faptul că românii și-au pierdut încrederea în PSD și au invocat rezultatele alegerilor europarlamentare de la sfârșitul lunii mai.

”În 26 mai, românii au spus un ”Da” categoric pentru o Românie normală și un ”Nu” categoric discursului și acțiunilor anti-europene și anti-justiție ale PSD”, a spus CRISTINA PRUNĂ deputat USR.

Moțiunea întitulată ”Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”, a fost semnată de 173 de deputaţi din PNL, USR, PMP și UDMR. Pro România nu a semnat-o, dar a votat-o în plen.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu