Moscova şi Londra vor începe să-şi trimită diplomaţii înapoi la posturi în ianuarie

Moscova şi Londra au ajuns la un acord pentru a trimite înapoi la posturi unii membri ai personalului ambasadelor lor respective după ce au expulzat zeci de diplomaţi la începutul acestui an, a anunţat vineri agenţia de presă TASS preluată de Reuters, citându-l pe ambasadorul rus în Marea Britanie.

Foreign Office-ul britanic şi Ministerul rus de Externe nu au fost imediat disponibile pentru comentarii.

"Am ajuns la un acord general că vom începe să restabilim personalul diplomatic la Moscova şi Londra la un anumit moment în ianuarie", a declarat ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, citat de agenţia de presă oficială rusă, într-un interviu televizat, scrie Agerpres.ro.

"Nu sunt sigur că acest lucru se va întâmpla pentru toţi angajaţii, dar cel puţin jumătate din personal va fi în locul său", a spus el.

Regatul Unit a expulzat 23 de diplomaţi ruşi acuzând Kremlinul că s-a aflat în spatele unui atac cu agent neurotoxic în martie asupra fostului agent dublu Serghei Skripal şi fiicei sale în oraşul Salisbury din Anglia.

Rusia, care neagă orice implicare în această otrăvire, a trimis acasă acelaşi număr de angajaţi ai ambasadei britanice, ca represalii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu