Moscova marchează 864 de ani de la înfiinţare

Embed:

Un foc de artificii şi un spectacol de lumini cu laser, care va fi un record mondial după suprafaţa proiecţiei, urmează să aibă loc în capitala Rusiei. Asta pentru a marca 864 de ani de la înfiinţarea Moscovei. Festivităţile au fost deschise, în mod tradiţional, de clopotele de la Kremlin.

Pentru prima dată în ultimii ani, ceremonia de deschidere a avut loc în Piaţa Roşie, şi nu la Primărie. Astăzi la Moscova sunt anunţate aproximativ 700 de evenimente, iar locuitorii metropolei se vor putea bucura de concerte şi expoziţii. Sărbătoarea se va încheia cu un imens foc de artificii şi proiecţii de lumini pe cea mai înaltă clădire a Universităţii de Stat, Lomonosov. Moscoviţii au fost şi ieri răsfăţaţi, după ce mii de spectactori au urmărit Festivalul Internaţional al Orchestrelor Militare în Piaţa Roşie.

Aproape 1.500 de participanţi au mărşăluit în centrul Moscovei, lângă zidurile Kremlinului. Orchestre militare din 14 ţări, printre care Rusia, Italia, Franţa sau China, au interpretat muzică folk, clasică şi populară. Festivalul se încheie astăzi, de ziua Moscovei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu