Moscova lansează o aplicaţie similară jocului ”Pokémon Go”, însă cu personalități istorice

Locuitorii din Moscova şi turiştii care vizitează acest oraş vor putea în curând "să prindă" personalităţi din istoria Rusiei, cu ajutorul unei noi aplicaţii similare jocului "Pokémon Go", care le va permite să facă selfie-uri alături de acestea, au anunţat reprezentanţii Primăriei din capitala rusă, informează bbc.com.

Potrivit oficialilor ruşi, o aplicaţie deja existentă este actualizată în această perioadă şi, după ce va fi finalizată, va funcţiona la fel ca "Pokémon Go" - un joc pentru dispozitive mobile ce combină lumea reală cu programele de grafică pe computer, scrie News.ro.

Aplicaţia se va intitula "Discover Moscow. Photo" şi va fi disponibilă la sfârşitul lunii august.

Utilizatorii vor "vâna" dublurile în 3D ale unor personalităţi precum Petru cel Mare, Aleksandr Puşkin şi chiar Napoleon.

Fiecare personalitate istorică va fi plasată şi geomarcată într-o anumită zonă a Moscovei, au precizat autorităţile din Moscova.

"Imediat ce un utilizator se află pe o rază de 50 de metri faţă de coordonatele cerute" pentru fiecare personalitate, el sau ea va putea să vadă şi să «fixeze» pe telefonul său mobil o dublură virtuală a acesteia.

Administraţia moscovită speră că noua aplicaţie va contribui la creşterea interesului publicului larg faţă de bogata moştenire culturală a Moscovei şi, de asemenea, să ofere utilizatorilor un motiv suplimentar pentru a ieşi la o plimbare pe străzile din capitala rusă.

"Pokémon Go", prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal. Potrivit site-ului vox.com, jocul "Pokémon Go" utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul "Pokémon", care "apar" în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de Pokémoni apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde Pokémonii din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de "realitate augmentată".

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul "Pokémon Go" se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul "Pokémon Go" a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu