Moscova este gata pentru dialog! La ce concluzie au ajuns oficialii

Embed:

Moscova este gata pentru continuarea dialogului constructiv cu autorităţile de la Chişinău, pentru soluţionarea problemelor în relaţiile bilaterale.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele rus, Vladimir Putin, la întrevederea cu şeful guvernului de la Chişinău, Pavel Filip.

Cei doi oficiali au discutat, la Bişkek, în cadrul reuniunii șefilor de state din CSI, despre măsurile de intensificare a comerţului şi eliminarea barierelor.

Premierul Pavel Filip a declarat că discuţiile cu preşedintele rus, Vladimir Putin, au fost constructive şi au vizat interesele ambelor state. Dialogul cu liderul de la Kremlin este o continuare a discuţiilor iniţiate de Pavel Filip cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, în iunie.

În acelaşi timp, relaţiile moldo-ruse au fost discutate în Republica Kârgâză şi de către miniştri de externe de la Chişinău şi Moscova, Andrei Galbur şi Serghei Lavrov.

"Am trecut în revistă şi cadrul juridic bilateral şi am punctat care sunt instrumentele asupra cărora o să ne concentrăm, programul de cooperare în domeniul umanitar-cultural şi pachetul migraţional. Când am vorbit despre continuarea dialogului în format "5+2", ministrul Lavrov a reiterat încă o dată poziţia oficială a Federaţiei Ruse privind respectul pentru suverinitate şi integritatea teritorială", a spus ministru de Externe, Andrei Galbur.

În cadrul summitului a fost abordate şi relaţiile cu alte ţări din cadrul CSI, printre care şi Republica Belarus.

La întrevederea cu premierul Pavel Filip, liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko, a reiterat sprijinul pentru ţara noastră şi şi-a exprimat intenţia de aprofundare a relaţiilor economice bilaterale.

"Putem să vă oferim ceea ce doriţi. Tot de ce are nevoie Moldova, noi avem şi ceea de ce avem noi nevoie, de asemenea, are Moldova. Dacă veţi fi interesaţi să deschideţi unele întreprinderi belaruse în Moldova, să ne spuneţi şi, în cel mult un an, dacă vom colabora, le vom deschide", a spus preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko.

La rândul său, Pavel Filip a menționat că reuniunea CSI este o platformă potrivită de comunicare, inclusiv la nivel bilateral, pentru a găsi căi de soluționare a problemelor care apar între statele din această comunitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu