Moscova CERE Washingtonului să reducă numărul diplomaților americani de pe teritoriul său

Rusia a reacționat după ce Senatul american a aprobat noi sancțiuni împotriva sa. Moscova a cerut Washingtonului să reducă numărul diplomaților americani de pe teritoriul său, relatează libertatea.ro

Rusia a cerut SUA să reducă numărul de diplomați americani aflați pe teritoriul său la 455, pentru a fi la același nivel cu cel al diplomaților ruși aflați în SUA.

Mai mult, Rusia a suspendat utilizarea de către ambasada SUA a unei vile de la periferia capitalei ruse și a unui depozit, folosit tot de ambasada americană. Această măsură va intra în vigoare de la 1 august. Anunțul Rusiei vine după ce Senatul american a aprobat cu o majoritate covârșitoare noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Sancţiunile au fost trasate parţial pentru a pedepsi şi mai mult Rusia pentru anexarea Crimeei, în 2014, dar dezbaterea pentru noile măsuri a avut loc în contextul unei anchete privind interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale.

De altfel, în urmă cu aproape două săptămâni, Rusia a avertizat că „își pierde răbdarea” privind sancțiunile SUA împotriva sa. În luna decembrie, administrația Obama a expulzat 35 de diplomați ruși, ca replică la ingerința rusă la alegerile din noiembrie 2016. De atunci, Moscova a avertizat de mai multe ori că ar putea anunța măsuri similare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu