Moscova atacă din nou. Încă 200 de persoane fizice şi companii din Ucraina, incluse în lista de sancţiuni

Embed:

Moscova atacă din nou. Încă 200 de persoane fizice şi companii din Ucraina au fost incluse în lista de sancţiuni impusă ţării vecine de Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut de premierul rus Dmitri Medvedev printr-o postare pe Twitter.

Prima listă cu restricţii a fost anunţată de Moscova la sfârşitul lunii octombrie şi viza 68 de companii şi 322 de persoane fizice din Ucraina.

Printre ei se numără judecători ai Curţii Constituţionale, deputaţi ai Radei Supreme, oameni de afaceri, precum şi fiul preşedintelui Petro Poroşenko, dar şi politicieni din anturajul şefului statului vecin.

Printre cei vizaţi mai sunt fostul premier ucrainean Arseni Iaţeniuk, fostul lider de extremă dreapta Dmitri Iaroş, precum şi actualul ministru de Interne de la Kiev, Arsen Avakov.

Aceştia nu au voie să-şi retragă capitalul de pe teritoriul Rusiei. De asemenea, le-au fost blocate conturile bancare, hârtiile de valoare şi proprietăţile.

Moscova a argumentat că aceste sancţiuni reprezintă un răspuns la acţiunile similare luate de Kiev în toamnă.

De la începutul conflictului din Donbass, peste 1.700 de persoane fizice şi 756 de companii din Rusia sunt incluse în lista sancţiunilor impuse de Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu