Moş Crăciun la moldoveni: Poartă cuşmă de miel, cojoc tradiţional şi oferă un spectacol de striptease

Embed:

Magia sărbătorilor de iarnă este de neconceput fără prezenţa lui Moş Crăciun. Bătrânelul nostim cu plete dalbe, mereu îmbujorat, găseşte pentru fiecare cadouri în imensa sa desagă. Dacă îl doriţi în vizită, urmează doar să apelaţi la o agenţie de închiriere a Moşi Crăciunilor. Oferta este una foarte variată.

La titlul de Moş adevărat pretinde cel de la Academia lui Moş Crăciun. Potrivit academiei, Moşul nostru nu ar trebui să poarte straie roşii, ci haine naţionale.

"Acelaşi cojoc care este tradiţional, are blană de miel, cuşma, la fel, este de miel. Moş Crăciun din Republica Moldova are toiag, traistă pe care o umple cu cadouri şi pleacă la copii", a spus preşedintele academiei lui Moş Crăciun.

Iar la Teatrul de păpuşi ne aşteaptă alt Moş Crăciun.

"Sunt mulţi Moşi Crăciuni, dar să-i sortez aşa, pe categorii pot spune că 70 la sută dintre toţi Moşii nu sunt profesionişti", consideră actorul Ion Ostaciuc.

Întâlnirea cu un Moş Crăciun profesionist costă cel puţin 600 de lei dacă îl inviţi acasă, ori la o petrecere corporativă.

Agenţiile private dau în chirie Moşii cu tot cu Fulguţe pentru 400 de lei. "Îi luăm după felul cum vorbesc, dicţia e foarte importantă, să se mişte bine, să facă show", explică Rada Şpac, PR manager.

Există un Moş şi pentru cei care, nici după ce ating vârsta majoratului, nu se pot împăca cu ideea că Moş Crăciun nu există.

"Moşul nostru vine în ospeţie la cei care au peste optesprezece ani", a precizat administratorul Academiei de Dans Erotic, Serghei Şevciuc.

Chiria unui astfel de Moş Crăciun începe de la 50 de euro şi variază în funcţie de suita cu care vine şi timpul pe care îl petrece la sărbătoare. La un preţ special, moşul poate oferi şi un spectacol de striptease.

Mai multe detalii aflaţi duminică la "Moldova, ţară de minune" de la ora 18.30 de minute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu