MORŢI ŞI VIOLENŢE în tabăra de refugiați din Lesbos. Ce i-a enervat pe migranţi

Embed:

Migranții au dat foc în tabăra de refugiați de la Moria, în noaptea de joi spre vineri, pe insula greacă Lesbos, după moartea unei femei și a unui copil în incendiul care a afectat cortul lor, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliției, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Femeia de 66 de ani care gătea mâncare în cort și-a pierdut viața în urma incendiului provocat de explozia unei butelii cu gaz.

Un copil de șase ani care se afla în fața cortului, grav rănit în incendiu, a încetat din viață în urma rănilor.

Mama lui și un doilea copil în vârstă de patru ani care se aflau, de asemenea, în fața cortului au fost internați în spital cu răni grave.

După această tragedie, refugiații au dat foc în tabără, provocând importante pagube materiale, potrivit primelor informații ale poliției.

Între refugiați și forțele de ordine au avut loc confruntări în cursul cărora șase migranți au fost răniți, a adăugat sursa.

Unii refugiați au părăsit tabăra, însă au revenit câteva ore mai târziu după ce incendiul a fost stins.

"Situația se calmează treptat", a declarat o sursă din cadrul poliției.

PUBLIKA.MD aminteşte că, incidentele au fost frecvente în ultimele luni în taberele de refugiați de pe insulele Greciei din Marea Egee unde sunt înghesuiți aproape 16.000 de migranți în 7.500 de locuri.

În septembrie, la Moria au avut loc incidente grave, când o parte a taberei a fost distrusă de un incendiu criminal care a făcut ca toți cei 5.000 de migranți să fugă în noapte, înainte de a se întoarce a doua zi.

Vineri, un sirian a fost rănit la cap de o piatră aruncată de un necunoscut pe Insula Chios, unde timp de trei zile au izbucnit între refugiați și localnici. Poliția a arestat cel puțin trei migranți.

Refugiații sunt blocați pe insulele elene după închiderea frontierelor în Europa și acordul dintre UE și Turcia în baza căruia migranții urmează să fie trimiși înapoi în Turcia. Pentru a evita această perspectivă, majoritatea acestora au cerut azil în Grecia, o procedură foarte îndelungată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu