Morţi şi fiare contorsionate. MĂRTURIILE unui pasager al trenului implicat în tragicul accident feroviar din Rusia

Embed:

Morţi şi fiare contorsionate. Asta a văzut un pasager moldovean care se afla în trenul implicat în tragicul accident feroviar din Rusia.

Totodată, potrivit martorului, trenul de pasageri care efectua cursa Moscova-Chişinău și s-a ciocnit cu un tren marfar avea viteza de aproximativ 80 km/h. 

”În momentul impactului, un vagon din trenul cu marfă s-a răsturnat peste vagonul nostru, numărul 14. Vagonul nouă s-a rupt de tot, și a suferit cel mai mult. În el erau 50 de persoane, 5 morți erau la fața locului, iar 15 au fost transportați în reanimare. Cam atâta lume era și în vagonul 14. Nu cunosc din ce raioane sunt victimele, deoarece nu ni s-a permis să ieșim din vagoane. Autospecialele au ajuns cam în 10 minute. Am înțeles că toate spitalele din regiune acordă ajutor", a spus martorul ocular.

Potrivit maşinistului Anton Ivanov, el a observat de departe un nor de praf care se înălţa de-asupra unui vagon al marfarului: "Noi de deplasam cu viteza de 95  k/h şi când am observat marfarul, am văzut şi norul de praf". Când garniturile s-au apropiat, Anton Ivanov a observat că o platofrmă a marfarului începea să alunece în direcţia trenului de pasageri. El a încercat să includă frânarea de urgenţă, dar nu a dfost atât de uşor să oprească garnitura. Drept rezultat, trenul de marfă a agăţat vagoanele 7 şi 8 ale trenului de pasageri.

Publika.md amintește că accidentul s-a produs după ce un marfar a deraiat şi a lovit vagoanele trenului de pasageri care efectua cursa Moscova-Chişinău. Circulația trenurilor în zonă a fost provizoriu suspendată. Potrivit Ministerului Transporturilor de la Chişinău, nouă oameni au muritiar alți 15 sunt răniţi. Totodată, a fost publicată lista prealabilă cu numele persoanelor rănite în catastrofă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu