Mormane de gunoi şi nopţi de coşmar. Tabloul zilnic din preajma Gării din capitală (VIDEO)

Embed:

Lucruri vechi întinse pe trotuar, pe garduri, prin copaci, murdărie, dar şi mult zgomot. Acesta este tabloul zilnic din preajma Gării din capitală. Acolo, sute de oameni vând în stradă de la electrocasnice, bijuterii sau piese auto până la lenjerie intimă. Această piaţă improvizată provoacă nemulţumirea celor care locuiesc în zonă. 

Piaţa improvizată din preajma gării se întinde pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat. De la primele ore ale dimineţii, sute de oameni aranjează aici lucruri vechi, pe care le-aduc de-acasă, iar seara, în urma lor rămân grămezi de gunoi.

Comercianţii spun că nu lasă murdărie în urma lor:

"Eu nu las murdărie în urmă. Dar pe locatarii din prejmă sigur că îi deranjăm".

"Nu rămâne murdărie, să veniţi după ce strângem lucrurile să vedeţi. - Am venit cu o cameră şi am găsit foarte multă murdărie, lăzi pline cu gunoi. - Nu ştiu. Nu rămâne deloc murdărie".

Deşi este veche, marfa îi ademeneşte pe zeci de trecători:

"Câteodată iau pentru copii, pentru nepoţei, găseşti cu preţuri mai mici decât cele noi".

"Nu avem posibilitate cu 700 de lei să-mi cumpăr o haină. Vii acasă, o speli, o fierbi şi o îmbraci. Nu-i nimic straşnic. Încă nu o luat nimeni râie de aici. "

"Este mai ieftin aici. Am cumpărat trei pijamale cu 25 de lei, iar în magazin ele costă 250 sau 200 de lei".

Locatarii care stau în preajmă spun că de cinci ani trăiesc un adevărat coşmar din cauza bazarului de sub geam:

"Am scris plângere la pretură, primarului Chirtoacă. Au spus că vor lua măsuri, dar se tem. Autorităţile se tem că dacă îi vor alunga oamenii vor protesta".

"Vara este imposibil să ieşi la plimbare cu copiii. Este un dezastru. Îşi ocupă locuri de la ora două noaptea. Nu putem deschide geamurile pentru că vorbesc vulgar".

Deşi problema comercianţilor de ocazie care îşi expun marfa pe străzile din preajma Gării persistă de câţiva ani, autorităţile nu iau nicio măsură.

Timp de trei ore, cât echipa Publika TV s-a aflat în zonă, niciun echipaj de patrulare şi niciun sectorist nu a venit să-i sancţioneze pe oamenii care îşi vând marfa neautorizat.

Reprezentanţii Direcţiei municipale de Poliţie şi cei ai Preturii sectorului Centru nu au răspuns la telefon pentru a da explicaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu