MORMANE DE GUNOAIE pe o stradă din Durleşti. Oamenii, REVOLTAŢI. Ce spun reprezentanţii primăriei

Embed:
Mormane de gunoaie pe strada Cărtuşa din oraşul Durleşti. Oamenii care locuiesc în preajmă sunt nemulţumiţi că firma de salubritate nu ridică deşeurile la timp. Reprezentanţii primăriei sar în apărarea agentului economic şi spun că de vină ar fi oamenii, care aruncă gunoaiele şi nu ar avea contract cu această firmă.

Locatarii celor două blocuri de pe strada Cărtuşa susţin că plătesc câte 14 lei de persoană pentru ridicarea gunoiului. Însă, au parte de un peisaj dezolant.

"Deranjant e în primul rând mirosul, dar şi aspectul. E imposibil să treci pe acolo şi să nu te miri", a spus o localnică.

"Noi suntem patru persoane, chiar şi copiii mici, ei plătesc 14 lei. Nu strâng tot gunoiul. Numai din tomberoane şi pleacă", a spus o altă localnică.

Alexandra Grosu locuieşte la curte şi spune că zilnic este nevoită să adune diverse gunoaie de sub gard, pentru că vântul le împrăştie: "Eu în fiecare zi aproape strâng de aici până acolo ca să nu fie murdar. Noi ne-am săturat de gunoiştea asta".

"Este dezastruos. Aş vrea să părăsesc Durleştiu din cauza mizeriei care se face permanent", a afirmat o altă localnică.

Responsabilii de la primăria Durleşti spun că agentul economic îşi face datoria la timp. Aceştia dau vina pe faptul că în locul cu pricina aruncă gunoaie toţi cei care nu au încheiat un contract cu firma dată.

"Asociaţia dată de locatari nu achită. Au deja a doua sau a treia lună că nu au achitat serviciul dat, de evacuare a deşeurilor. Plus la toate clar că sunt 30 procente, undeva 40 să spunem aşa nu vă pot să vă spun un număr precis dar în regiunea asta locatarii din Durleşti care nu au contract, refuză să încheie contractele cu firma de gunoi care execută lucrări", a declarat Ivan Golban, specialist în problema de amenajare din Durleşti.

Reprezentanţii firmei de salubritate au refuzat să comenteze cazul.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu