Moon Jae-In: Un summit trilateral între liderii celor două Corei și preşedintele Statelor Unite ar putea avea loc în acest an

Embed:

Un summit trilateral între liderii celor două Corei și preşedintele Statelor Unite ar putea avea loc în acest an an. Declarația a fost făcută de liderul de la Seul, Moon Jae-In.

Oficialul are planificată luna viitoare o întrevedere cu președintele Nordului, Kim Jong Un. Anterior, șeful de la Casa Albă, Donald Trump, s-a declarat dispus să discute față în față cu liderul de la Phenian.

Întâlnirea ar putea avea loc până la sfârșitul lunii mai. Preşedintele Coreei de Sud consideră că dialogul la nivel înalt trebuie să pună capăt definitiv tensiunilor iscate din cauza ambiţiilor nucleare ale liderului comunist Kim Jong Un.

Oficialul  vrea normalizarea relațiilor dintre Nord și Sud și dezvoltarea dialogului dintre cele două țări şi  Statele Unite.

Sud-coreenii iau în calcul satul Panmunjom de la frontiera dintre cele două Corei atât pentru dialogul dintre Moon şi Kim, cât şi pentru întâlnirea trilaterală. Relaţiile dintre Nord și Sud s-au îmbunătăţit simţitor în februarie, înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

Phenianul și-a arătat disponibilitatea să înceteze programul nuclear și să înceapă discuțiile cu Washingtonul. Mai mult, liderul nord-coreean a vorbit și despre posibilitatea reunificării cu Sudul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu