Monica Macovei: PDM poate să încline balanţa spre partea bună a politicii în Republica Moldova

Partidul Democrat poate să încline balanţa spre partea bună a politicii în Republica Moldova şi ar putea să încerce să negocieze cu Maia Sandu pentru un viitor mai bun al ţării şi al poporului. De această părere este fostul europarlamentar şi fost ministru al Justiţiei din România, Monica Macovei.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Macovei a mai menţionat că Maia Sandu poate în continuare să facă o alianță cu Partidul Democrat și să dea jos acest guvern, printr-o moțiune de cenzură.

Cât despre asumarea răspunderii privind numirea unui procuror general de către Guvernul Sandu, Monica Macovei consideră că astfel de gesturi politice se fac doar atunci când eşti sigur de succes sau când nu mai ai încotro, însă de această dată, Maia Sandu s-a grăbit.

Tot la Europa Liberă şi-a expus părerea despre situaţia din ţara noastră şi președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, Siegfried Mureșan. Eurodeputatul a spus că de la început nu a fost încântat de ideea unei coaliţii dintre ACUM şi PSRM.

"Am spus atunci și repet și acum că era clar că diferențele ideologice, geopolitice, de mentalitate între PSRM și Blocul ACUM sunt mari și era clar că acestea vor fi un risc pentru buna colaborare pe termen lung", a subliniat Siegfried Mureșan.

Totodată, comisarul european desemnat pentru vecinătate şi extindere, Olivér Várhelyi, a declarat în timpul audierilor din Parlamentul European, că va coopera cu autorităţile de la Chişinău astfel încât reformele să nu fie tergiversate. El a avertizat că în lipsa acestora, finanţarea acordată de UE va fi suspendată.

Parlamentul Republicii Moldova a votat ieri pentru învestirea unui nou Guvern, la două zile după ce cabinetul Maiei Sandu a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură.

loading...

Lasă un comentariu