Monica Babuc s-a întâlnit cu locuitorii din satul Rădoaia, Sângerei. Salarizarea profesorilor, una din temele discuţiei

Embed:

Debirocratizarea sistemului educațional, revizuirea programei școlare, formarea cadrelor didactice, dar și salarizarea profesorilor. Au fost temele discutate în cadrul vizitei ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, cu locuitorii satului Rădoaia din raionul Sângerei.

Ministrul a mers la grădinița, dar și liceul din sat, unde își fac studiile peste 600 de copii. Părinţii şi cadrele didactice au salutat au salutat prezența oficialului în localitate.

"A fost foarte binevenit, pentru că noi cunoaștem realizările care sunt făcute de actualului Guvern. Suntem mulțumiți de faptul cum activează și sperăm că pe viitor vor continua în același tempou să facă bine oamenilor din republică", a spus o femeie.

"Și-a dat interesul față de problemele noastre. Ne-am expus problemele pe care le avem în învățământ", a completat o altă femeie. 

"E foarte benefică, deoarece noi suntem cu toată speranța la prezenta Guvernării că se vor rezolva toate spre bine", a adăugat o femeie.

Iar pedagogii apreciază schimbările inițiate în domeniul educației.

"Familiarizarea cu noile priorități din sistemul educațional, al actualei guvernări și atenția pe care o acordă și noilor perspective de dezvoltare. A existat un feedbak între cadrele didactice și doamna ministru. În plus, ne-a și încurajat să venim cu noi propuneri", a spus Vitalie Petrov,  directorul liceului din Rădoaia, Sângerei.

La grădinița din localitate, Monica Babuc s-a interesat de alimentația copiiilor și nivelul de pregătire al cadrelor didactice.

- Acum am depășit, cel puțin încercăm să mergem tot mai bine și mai bine.

– Ne străduim să dăm toate fructele, produsele ca rația alimentară a copiilor să fie din alimentele sănătoase.

Monica Babuc le-a comunicat angajaţilor despre majorarea substanţială a salariilor, începând de anul viitor, dar și despre alocațiile pentru procurarea materialelor didactice.

"Vor beneficia de o majorare substanțială în valoare de circa 20,1 la sută a salariilor lor și vor avea parte de achitarea unei indemnizații în valoare de 2 mii de lei, neimpozabilă pentru cheltuielile metodice", a spus Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

În raionul Sângerei activează 42 de școli care sunt frecventate de aproximativ 8500 elevi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu