Monica Babuc despre Petru Cărare: "Îți mulțumim, maestre, pentru că ai continuat să promovezi valorile noastre până la sfârşit"

Embed:

Cunoscutul scriitor Petru Cărare s-a stins din viaţă azi dimineaţă, la vârsta de 84 de ani. Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a transmis condoleanţe familiei scriitorului, într-un mesaj public pe pagina sa de Facebook:

"Cu profundă tristețe, am aflat vestea trecerii în neființă a marelui nostru scriitor, Petru Cărare. A fost un om care ne-a demonstrat tuturor ce înseamnă curajul și care, cu deosebit talent, a contribuit prin versurile lui la îmbogățirea culturii și a educației din țara noastră. Îți mulțumim, maestre, pentru că ai continuat să promovezi cele mai importante valori ale noastre până în ultima clipă. Condoleanțele mele sincere familiei și tuturor celor apropiați!", scrie Monica Babuc.

PUBLIKA.MD amintește că Petru Cărare a fost unul dintre cei mai mari scriitori satirici şi umoriști din spaţiul dintre Nistru şi Prut. S-a născut pe 13 februarie 1935 în Zaim, judeţul Tighina. A fost cunoscut pentru creaţiile sale pentru copii, dar și  pentru parodii și epigrame. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu