Monica Babuc despre iniţiativa ACUM-PSRM de a politiza funcţia secretarilor de stat: Văd setea de răzbunare (VIDEO)

Embed:

Proiectul care prevede schimbarea procedurii de demitere a secretarilor de stat, adică politizarea acestor funcţii, este o sete de răzbunare a deputaţilor din Alianţa lui Kozak ACUM-PSRM. Despre aceasta a vorbit vicepreşedintele Legislativului Monica Babuc de la tribuna Parlamentului. 

"Excluderea funcţiilor publice din Legea 158 din raţiuni politice vine în gravă disonanţă cu principiul securităţii raporturilor juridice, în speţă raporturi juridice de muncă. Autorităţile publice nu pot întreprinde măsuri, care să afecteze situaţiile juridice definitive, sau drepturile dobândite decât în situaţiile în care în condiţiile stabilite de lege acest lucru este absolut necesar pentru interesul public. 

Mă întreb dacă modificările unui pachet masiv de legi organice justifică un interes public. Răspunsul este - NU! Acestea însă derivă din interese subiective şi deloc civilizate. Acelea, care vădesc setea de răzbunare pe toate persoanele catalogate eronat ca adversari politici.", a declarat Monica Babuc.

Coaliția PSRM-ACUM a propus în ședința plenară de astăzi modificarea unei serii de acte legislative, care vin să schimbe statutul secretarilor de stat și al șefilor adjuncți ai Oficiilor teritoriale. Fracțiunea PDM s-a pronunțat împotriva acestor modificări.

Președintele fracțiunii a menționat că reforma administrației publice a fost una dintre restanțele la Acordul de Asociere pe care Guvernul Filip și le-a asumat spre realizare, odată cu preluarea mandatului în 2016.

CITEŞTEŞ ŞI: Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova despre politizarea funcțiilor de secretari de stat

 

 

Lasă un comentariu