Monica Babuc a participat la Festivalul cântecului Pascal "Hristos a înviat" din raionul Edineț

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a participat astăzi, 2 mai, la Festivalul cântecului Pascal ,,Hristos a înviat”, care s-a desfășurat în localitatea Chiurt, raionul Edineț.

În debutul evenimentului ministrul Monica Babuc a felicitat conducerea raionului pentru organizarea la cel mai înalt nivel a festivalului, dar și participanții pentru ținuta artistică impecabilă.

„Învierea Domnului este una dintre cele mai importante și mai frumoase sărbători ale creștinătății, ea are darul de a aduce familia împreună, iar acest festival vine să unească în jurul tradițiilor și obiceiurilor noastre pascale întreaga comunitate, iar aceste cântece de laudă aduse Mântuitorului Hristos sunt o adevărată bucurie sufletească, care ne fac mai buni, mai milostivi”, a menționat oficialul.

În cadrul Festivalul cântecului Pascal ,,Hristos a înviat” au evoluat 27 de colective artistice și grupuri vocale, care au interpretat câte 2 cântece pascale. De asemenea, atmosfera pascală s-a resimțit datorită unei expoziții  de pască, cozonac și ouă încondeiate, icoane și obiecte de artizanat.

Menționăm că Festivalul cântecului Pascal ,,Hristos a înviat” din raionul Edineț se află în acest an la ce-a de-a V-a ediție, în fiecare an gazda evenimentului fiind o localitate din raion.

loading...

Lasă un comentariu