Monica Babuc a avut o întrevedere cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Discuțiile s-au axat pe lansarea unor proiecte comune și aprofundarea cooperării bilaterale.

În debutul întrevederii, ministrul Monica Babuc a apreciat parteneriatul dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), care a adus beneficii ambelor părți. „Consider indispensabile proiectele implementate cu suportul Băncii, dar și potențialul pe care trebuie să-l valorificăm în domenii precum: educația, formarea profesională, reabilitarea patrimoniului istoric etc. Sunt ferm convinsă că prin colaborare mutual avantajoasă vom reuși să obținem rezultatele scontate”, a declarat oficialul.

La rândul său, viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și-a exprimat disponibilitatea de a iniția noi proiecte în domeniul educației, care ar contribui la îmbunătățirea condițiilor și a calității procesului de învățământ din Republica Moldova.

În prezent, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei contribuie la finanţarea proiectelor sociale în trei domenii principale: consolidarea integrării sociale, în special prin acordarea asistenţei refugiaţilor și imigranţilor; gestionarea responsabilă a mediului prin acordarea asistenţei regiunilor afectate de calamităţile naturale şi reabilitarea patrimoniului istoric; dezvoltarea capitalului uman prin intermediul implementării proiectelor în domeniile educaţiei, formării profesionale şi a sănătăţii.

În context, menționăm că de la aderarea Republicii Moldova la CEB, în 1998, au fost aprobate mai multe proiecte, printre care: reconstrucţia şi renovarea Spitalului Clinic Republican, construcţia locuinţelor sociale pentru păturile vulnerabile ale populaţiei, construcția unui nou penitenciar în Chișinău, achiziționarea ambulanțelor etc.

Amintim că viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 11-12 iulie curent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu