Monica Babuc a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch la Chişinău

Astăzi ministrul Monica Babuc a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.
 
Subiectele principale ale discuției au vizat domeniul educației și comemorării Holocaustului, cooperarea în sfera relațiilor interetnice, precum și aspecte ce țin de funcționarea școlilor cu instruire în limba română din regiunea transnistreană.
 
În debutul discuțiilor, ministrul Monica Babuc a apreciat înalt colaborarea până în prezent şi susţinerea din partea OSCE a mai multor proiecte educaționale.
 
În ceea ce privește studierea Holocaustului în instituțiile de învățământ din Republica Moldova, ministrul a subliniat că, în domeniul educației, la capitolul studierea Holocaustului, în curricula școlară la disciplina "Istoria românilor și universală" există mai multe unități de învățare referitoare la acest fenomen, iar prin ordinul ministrului a fost aprobat Curriculumul la disciplina opțională "Holocaust: istorie și lecții de viață".
 
De asemenea, sunt desfășurate periodic formări și seminare pentru profesorii de istorie cu referire la metodologia educației Holocaust; sunt organizate diferite activități extrașcolare și extracurriculare cu tematica respectivă, conferințe, mese rotunde, vizite de informare și documentare; sunt sprijinite și realizate diverse acțiuni de promovare a cunoașterii fenomenului Holocaustului prin intermediul activităților culturale.
 
Totodată, la propunerea MECC, a fost înființat Muzeul de istorie a evreilor din Republica Moldova, iar Cimitirul Evreiesc din Chișinău a fost transformat în filială a acestuia.
 
La rândul său, Claus Neukirch a apreciat colaborare dintre OSCE şi MECC, salutândimplicarea activă a MECC în domeniul educației și comemorării Holocaustului, în cel al relațiilor interetnice, precum și în asigurarea bunei funcționări a școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană.
 
În context, conducerea ministerului și-a expus disponibilitatea continuării acestor acțiuni, inclusiv cu sprijinul Misiunii OSCE în Republica Moldova.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu