Moneda virtuală prinde contur pe pieţele financiare. A fost lansat primul fond de investiţii în bitcoin

Platforma SecondMarket, unde au fost tranzacţionate acţiuni ale unor companii private precum Facebook, înainte ca acestea să se listeze la bursă, a lansat primul fond american de investitii in moneda virtuala Bitcoin, relatează Incont.ro, cu referire la Bloomberg.

Acţiunile Bitcoin Investment Trust (BIT) sunt oferite doar pe SecondMarket, care a făcut o investiţie de 2.000.000 de dolari, a anunţat operatorul platformei de tranzacţionare din New York.
 
Fondul oferă "investitorilor sofisticaţi" posibilitatea să cumpere acţiuni la un preţ stabilit, fără să fie nevoie să tranzacţioneze Bitcoin pe o piaţă fragmentată şi lipsită de lichiditate, cu entităţi nereglementate, şi să deţină moneda virtuală în condiţii de siguranţă, potrivit site-ului acestuia.
 
De la crearea Bitcoin în 2009, valoarea de piaţă a acesteia a crescut la 1,5 miliarde de dolari, au avut loc 24 de milioane de tranzacţii şi peste 10.000 de comercianţi acceptă moneda virtuală, se arată în comunicatul SecondMarket.
 
"Am înfiinţat fondul pentru a elimina problemele legate de deţinerea directă a monedelor bitcoin, inclusiv legate de trimiterea acestora unor entităţi nou înfiinţate şi nereglementate, la nivel mondial", a declarat directorul general al SecondMarket, Barry Silbert.
 
Investiţia minimă în acest fond este de 25.000 de dolari. Investitorii care cumpără acţiuni ale fondului pot obţine numerar prin licitaţii pe SecondMarket, din 2014. Valoarea activelor nete ale fondului va fi calculată zilnic şi va fi disponibilă public.
 
Bitcoin a fost creată de o persoană sau un grup cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto şi poate fi folosită la achiziţia sau vânzarea de bunuri, de la electronice la narcotice.
 
Dificultatea de a urmări tranzacţiile ilegale a atras atenţia autorităţilor de reglementare, unele lansând investigaţii.
 
Între investitorii care susţin platforma SecondMarket se află FirstMark Capital, Social+Capital Partnership, Li Ka-shing Foundation şi Temasek Holdings.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu