Moneda virtuală, în cădere spectaculoasă în urma unui jaf de 65 de milioane de dolari

Bitcoin a scăzut cu 13% în ultimele două zile, după ce una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare a monedei virtuale, din Hong Kong, a oprit activitatea în urma unui atac al hackerilor, care au furat echivalentul a 65 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, scrie realitatea.net.

Miercuri, bitcoin a scăzut cu 5,5% la Tokyo, declinul din ultimele două zile ajungând la 13%. Moneda virtuală a înregistrat şi luni o scădere de 6,2%, dar nu este clar dacă aceasta a fost declanşată de atacul hackerilor.

Platforma de tranzacţionare Bitfinex din Hong Kong a anunţat marţi că a oprit tranzacţiile, retragerile şi depunerile, după descoperirea breşei de securitate.

Bitfinex încă investighează detaliile şi cooperează cu autorităţile, dar a recunoscut că unele bitcoin au fost furate de la utilizatori.

"Vom analiza diverse opţiuni pentru a compensa pierderile clienţilor. Solicităm răbdarea comunităţii, în timp ce analizăm cauzele şi consecinţele breşei de securitate", se arată într-o postare pe blogul Bitfinex.

În ultima lună, prin intermediul Bitfinex au avut loc cele mai mari tranzacţii cu bitcoin în dolari.

La nivel general, platforma chineză OKCoin a efectuat cele mai mari tranzacţii în bitcoin, peste 90% având loc în yuani.

Potrivit firmei de cercetare a pieţei CoinDesk, capitalizarea de piaţă a bitcoin a scăzut în această săptămână cu peste 1,5 miliarde de dolari.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu