Momente dramatice la bordul vasului de croazieră rămas în largul Norvegiei: Sute de turişti, evacuaţi într-o operaţiune spectaculoasă

Embed:

Nava de croazieră Viking Sky, care a rămas sâmbătă în pană, în ape periculoase, cu peste 1.300 de persoane la bord, în largul Norvegiei, a putut să-şi repornească trei dintre cele patru motoare şi urma să fie remorcată către un port, au anunţat duminică salvatori norvegieni, relatează AFP.

Operaţiunea de evacuare spectaculoasă a pasagerilor cu elicopterul continua duminică dimineaţa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Centrului de salvare din sudul Norvegiei, Per Fjeld.

Potrivit poliţiei, 338 dintre cele 1.373 de persoane de la bordul Viking Sky au fost aduse pe uscat cu elicopterul.

„Trei dintre cele patru motoare funcţionează, ceea ce înseamnă că vaporul se deplasează acum singur“, a anunţat Fjeld.

Duminică dimineaţa, pachebotul se îndepărta cu o viteză de două sau trei noduri de litoralul jalonat de recife periculoase, în largul regiunii Møre og Romsdal, în nordul Norvegiei, scrie adevarul.ro

El urmează să fie remorcat şi condus către portul Molde, au anunţat salvatorii. Până duminică la ora locală 5.54 (şi ora României), 338 de persoane au fost evacuate, iar 17 au fost spitalizate, a declarat pentru AFP conducătorul operaţiunilor poliţiei, Borge Amdam. Potrivit poliţiei, cei mai mulţi dintre pasageri sunt de naţionalitate britanică sau americană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu